skip to Main Content

Wie wel eens onder een viaduct of tunnel doorrijdt, met de fiets of auto, weet het natuurlijk al. Die dingen hebben vaak een naam. Soms eentje die verwijst naar de streek of het gebied, of een naam van de ontwerper, bedenker of initiator.

Inmiddels zijn er vier fietstunnels aangelegd in en rond Oudleusen. Maar geen van deze kunstwerken, zoals we een groep tunnels noemen, heeft een naam. En daar moet verandering in komen, vinden wij! Die namen gaan wij niet bedenken, maar jullie! Voor de vier fietstunnels in Oudleusen zoeken wij een naam:

Procedure

Ook wij kunnen niet zomaar elke naam op een bordje zetten. Elke gemeente heeft een speciale commissie, die gaat over de naamgeving van straten én dus ook de kunstwerken. Dus, we gaan het zo doen. Eerst krijgt iedereen de kans om namen in te leveren. Die namen leveren wij aan bij de commissies van de gemeente Dalfsen. Zij beoordelen de namen aan de hand van hun eigen richtlijnen. Daarin staat bijvoorbeeld dat er geen ‘gekke’ namen mogelijk zijn. Dan komt er een shortlist van de namen die zijn ‘goedgekeurd’, waarna het grote publiek mag gaan stemmen. Stemmen doen we via onze socials. De naam met de meeste stemmen ‘wint’ en zal spoedig verschijnen op de fietstunnel.

Stuur je naam in!

Je mag zoveel namen aanleveren als je zelf wil en voor zoveel kunstwerken als je wil. Aanleveren kan met een email naar vechtdalverbinding@overijssel.nl. Vergeet niet om de volgende gegevens mee te sturen:

  • Jouw naam;
  • Emailadres en/of telefoonnummer;
  • De door jouw bedachte naam of namen voor de kunstwerken;
  • Voor wélke kunstwerken je namen aanlevert;
  • Optioneel: het verhaal achter de naam/namen (bijvoorbeeld informatie over het gebied of de historie).

Aanleveren van namen kan tot en met 31 oktober 2021

Back To Top